Prestatieladder Socialer Ondernemen, 30+ ABW
Bureau Veritas, NEN-ISO-9001:2015, NEN-ISO-14001:2015
Meer met mensen dan met cijfers bezig.
– Henk Raben
Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en de schoonmaakbranche heeft volop geprofiteerd van de economische groei in het land. Dat vertellen ons de cijfers in ieder geval. Maar hoe ervaren de ondernemers zelf de huidige tijd? We vroegen drie volstrekt verschillende schoonmaakbedrijven naar hun ervaringen.

Rob Michgelbrink, directeur schoonmaakbedrijf Mabeon uit Doetinchem

Wat voor een schoonmaakbedrijf heeft u?
“Een bijzonder bedrijf uit Doetinchem, dat schoonmaak-, conciĆ«rge- en inpakwerkzaamheden uitvoert voor bedrijven en instellingen. We zijn in 2006 opgericht samen met SW-bedrijf Wedeo. Dat heet nu Laborijn. We zijn inmiddels een 100 procent dochter van Mabeon Holding. Ons streven is om arbeidsgehandicapten en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een reguliere arbeidsplek te bieden. Om tot de juiste resultaten te komen wordt in het bedrijf gewerkt met een mix bestaande uit arbeidsgehandicapte mensen die worden opgeleid tot SVS-vakgeschoold schoonmaker, en vakbekwame medewerkers van de reguliere arbeidsmarkt. Zo ontstaan, veelal zelfstandige, teams die samen tot een goede prestatie komen. Dat vraagt wel continu aandacht voor de samenstelling van teams, die door ziekte, vakantie of verloop snel kunnen wijzigen. Daarom is er het directe toezicht, objectleiding en jobcoach, veel intensiever dan gebruikelijk. Het resultaat is voor alle betrokkenen positief.”

Mede gezien de overheid die de participatiemaatschappij middels de participatiewet omarmt hebben wij een goed gevoel bij de toekomst

“Dat geldt zeker voor de klant, die met deze keuze voor dit bijzondere schoonmaakbedrijf op deze wijze zijn aandeel in maatschappelijk verantwoord ondernemen (vorm geeft en bovendien meestal niet duurder uit is dan bij een ‘gewone’ concurrent in Doetinchem en de Gelderse Achterhoek. Mabeon is PSO-gecertificeerd zodat opdrachtgevers via uitbesteding aan Mabeon kunnen voldoen aan de eisen die de Participatiewet stelt. Recent werd de hoogste trede bereikt: meer dan 30 procent van de werknemers zijn arbeidsgehandicapt, 30+ dus. De ISO-9001 en ISO-14001 certificering zijn gericht op efficiency en milieubewust ondernemen, de zelfverklaring van ISO-26000 op sociaal ondernemen en verantwoord marktgedrag.”

Michgelbrink: “De enorme groei heeft ervoor gezorgd dat we onze interne huishouding in een korte tijd op een hoger niveau moesten brengen.”

Wat is de grootste verandering die u de afgelopen tijd heeft meegemaakt?
“In de laatste 2 jaren hebben wij een verdubbeling van onze omzet kunnen realiseren. Gezien onze bijzondere opzet waarbij we de Participatiewet centraal hebben staan als PSO 30+ bedrijf heeft dit een zeer positieve uitstraling op de omzetontwikkeling in ons bedrijf gehad.”

Welk effect heeft dat op u en/of uw bedrijf gehad?
“De enorme groei heeft ervoor gezorgd dat we onze interne huishouding in een korte tijd op een hoger niveau moesten brengen en we dus meerdere indirecte medewerkers hebben moet implementeren in onze organisatie. We zijn in 2016 gestart met de iso certificering 9001 en 14001 om met behulp van de certificeringen onze professionaliteit te optimaliseren. In februari van 2017 hebben wij de certificeringen 9001 en 14001 behaald en in juni 2017 hebben we het Pso 30+ certificaat behaald.”

Hoe zou u de branche op dit moment willen omschrijven?
“Onze branche zit in de lift en profiteert ons inziens van de groeiende economie. De grootste uitdaging zal in de komende jaren zijn om onze personeelsleden tevreden te houden en ze te belonen naar de prestaties die ze leveren.”

Met welk gevoel kijkt u naar de toekomst van uw bedrijf?
“Mede gezien de overheid die de participatiemaatschappij middels de participatiewet omarmt hebben wij als Mabeon een goed gevoel bij de toekomst. Er zijn voldoende groeimogelijkheden en daarbij blijft ons personeel en de bijzondere doelgroep ons dagelijks een heerlijk gevoel geven. Daar kunnen we samen verder mee.”

Wat is de grootste verandering die u nog wilt doorvoeren?
“Wij gaan geen grote veranderingen doorvoeren in ons bedrijf. Wellicht gaan we in de komende tijd het Mabeon concept nog eens kopiĆ«ren in een nieuwe regio.”

Welke tip zou u ondernemers die in een vergelijkbare marktsituatie als u zit willen meegeven?
“Zorg goed voor je personeel, zij bepalen samen met ons als werkgever de toekomst van onze branche.”

Bron: Service Management. Meer lezen ? klik hier

Archief